X
تبلیغات
کانون مهــدویت تسنیــم

کانون مهــدویت تسنیــم
آمارگیر تسنیم

کم‎کاری‎‎های برخی صاحبان تریبون و مسئولیت و به‎ویژه دانشجویان و دانشگاهیان، سبب شد تا مقام معظم رهبری در چندین مرحله از عدم پیشرفت در استقرار کرسی‎‎های آزاداندیشی گله کنند. ایشان در جمع دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه سمنان به نهضت آزادفکری اشاره کردند و اظهار داشتند که هنوز: ،«عملا آن کاری را که من گفته بودم، انجام نشده است؛ نه در حوزه، نه در دانشگاه... »

 

 ایشان در این دیدار یک‎بار دیگر تأکید دارند که مدیریت این کار بر عهده نخبگان، اساتید فعال، دانشجوی فعال و مجموعه‎‎های فعال دانشجویی است: «مسئله آزاداندیشی‎ای که ما گفتیم، ناظر به این است. باید راه آزاداندیشی و نوآوری و تحول را باز گذاشت، منتها آن را مدیریت کرد تا به ساختارشکنی و شالوده‎شکنی و برهم زدن پایه‎‎های هویت ملی نینجامد، این کار، مدیریت صحیح لازم دارد. چه‎کسی باید مدیریت کند؟ نگاه‎‎ها فورا می‎رود به‎سمت دولت و وزارت علوم و...؛ نه، مدیریتش با نخبگان است؛ با خود شماست؛ با اساتید فعال، دانشجوی فعال و مجموعه‎‎های فعال دانشجویی. حواس‎تان جمع باشد! دنبال حرف نو و پیدا کردن حرف نو حرکت کنید؛ اما مراقب باشید که این حرف نو در کدام جهت دارد حرکت می‎کند؛ در جهت تخریب یا در جهت ترمیم و تکمیل؛ این‎‎ها با هم تفاوت دارد. این وظیفه‎ای است به عهده خود شماها»

«آزاداندیشی » یکی از نیاز‎های امروز جامعه ما به‎ویژه در حوزه و دانشگاه است که با تأکید مقام معظم رهبری، نمود فکری و عملی یافت. اهمیت این موضوع تا آن‎جاست که ایشان در ابلاغ سیاست‎های کلی برنامه پنجم توسعه در چهارچوب سند چشم‎انداز 20 ساله ، آن را در زمره سرفصل‎های فرهنگی برنامه قرار داده و با عنوان «تحول و ارتقای علوم انسانى، با تقویت جایگاه و منزلت این علوم، جذب افراد مستعد و با انگیزه، اصلاح و بازنگرى در متون و برنامه‎‎ها و روش‏هاى آموزشى، ارتقای کمى و کیفى مراکز و فعالیت‎هاى پژوهشى و ترویج نظریه‏پردازى، نقد و آزاداندیشى مطرح ساختند.همچنین در بیانات خود در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی فرمودند: «یکى از مسائل مهم که همت مضاعف و کار مضاعف می‎طلبد، مسئله تولید فکر است؛ کتابخوانى، افزایش معلومات عمومى در زمینه‎هاى گوناگون. این کرسى‌هاى آزاداندیشى که ما عرض کردیم، پیشنهاد کردیم در دانشگاه‎‎ها و در حوزه‎‎ها به راه بیفتد، می‎تواند یک جریان سیال فکرى بسیار باارزشى را در جامعه به راه بیندازد».

عده‎ای می‎پندارند که دغدغه‎‎های رهبری که در قالب شعار و نامگذاری سال و یا تأکیدات ویژه مطرح می‎شود، موضوعاتی عادی است که کم کم، مغفول و مشمول زمان می‎شود. ایشان خود درباره اهمیت موضوعات مذکور در دیدار ده‎‎ها هزار نفر از زائران و مجاوران حرم رضوی (01/01/1384) می‎فرمایند: «این‏که ما هر سالى را به نامى و با شعارى موسوم مى‏کنیم و سال را با این نام و با این شعار آغاز مى‏کنیم، صرفا یک عمل تشریفاتى نیست. البته اسم‏‎ها مهم نیست؛ مهم مسماست؛ لیکن این نامگذارى‏‎ها به ما و ملت و مسئولان نشان مى‏دهد که چه مى‏خواهیم و دنبال چه هستیم یا باید به‎دنبال چه باشیم. اگر نهضت آزاداندیشى مطرح مى‏شود، براى این است که همه مسئولان و همه آحاد ملت احساس کنند که در این جهت مسئولیت دارند. کشور به این شعار‎ها نیاز دارد. البته مى‏دانیم که بسیارى از این شعار‎ها در سال‎هاى خود به‏طور کامل تحقق پیدا نکرده است؛ لیکن کارهاى زیادى هم صورت گرفته است».

 در مجموع، موضوع «آزاداندیشی» همواره یکی از مؤلفه‎‎های اندیشه رهبری بوده است؛ تا آن‎جا که ایشان در دیدار با جمعی‌ از اعضای‌ ‌بسیج‌ دانشجویی‌ دانشگاه‎‎های سراسر کشور (24/11/1379) در تعریفی که از دانشجوی بسیجی می‎دهند، جوانی‌، طالب‌ علم‌ بودن‌، آزاداندیشی‌، آرمان‎گرایی‌ و در صحنه‌ بودن‌ را از ویژگی‎های ممتاز قشر دانشجو بیان‌ می‎کنند.

 طرح این موضوع به‎عنوان مسئله روز جامعه و دانشگاه و تشریح آن برای اولین‎بار از سوی مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای انجمن اهل قلم (1381/11/08)صورت گرفت. در این دیدار، ایشان با اشاره‌ به‌ نقش‌ فرهنگ‌ در جامعه‌، تصریح‌ کردند: «تنها راه‌ گسترش‌ فرهنگ‌ و تولید علم‌ و اندیشه‌ در کشور، ایجاد فضای‌ نقادی‌ علمی‌ در پرتو آزاداندیشی‌ حقیقی‌ در دانشگاه‎‎ها و حوزه‎‎ها است‌. آزاداندیشی‌ در جامعه‌، نه‌ به‌‎معنای‌ تصور تلاش‌ برای‌ ایجاد زمینه‌ به منظور حمله‌ به‌ بنیان‎ها و ارزش‎ها و نه‌ به‌‎معنای‌ لزوم‌ حمله‌ به‌ بنیان‎ها و ارزش‎ها است‌، بلکه‌ این‌ دو تصور، ظلم‌ به‌ آزاداندیشی‌ می‌باشد».

رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ با تأکید بر این‎که جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌، آزاداندیشی‌ به‌ معنای‌ واقعی‌ کلمه‌ را وارد جامعه‌ کرد، افزودند: «البته‌ آزاداندیشی‌ یک‌ ادب‌ و فرهنگ‌ خاص‌ دارد»ایشان‌ آزاداندیشی‌ را یک‌ شعار مظلوم‌ در جامعه‌ دانستند و با اشاره‌ به‌ این‎که عده‎ای با شعار آزاداندیشی‌، اصول‌ مقدس‌ حقیقی‌ و ارزش‎ها را مورد حمله‌ و تحقیر قرار می‌دهند و عده‎ای نیز در مقابل‌ آن‌ با هرگونه‌ نوآوری‌ مخالفت‌ می‌کنند، خاطرنشان‌ کردند: «در عرصه‌ فرهنگ‌ باید نقطه‌ تعادل‌ میان‌ مرزشکنی‌ و تحجر، به‎عنوان‌ آزاداندیشی‌ صحیح‌ مشخص‌ و ترویج‌ شود؛ همان‎گونه‌ که‌ در عرصه‌ سیاسی‌ نیز باید از افراط و تفریط یعنی‌ هرج‌ و مرج‌ و دیکتاتوری‌ اجتناب‌ گردد».

نکته جالب‎توجه این‎جاست که ایشان، آزاداندیشی را در مقابل تحجر قرار نمی‎دهند، بلکه آزاداندیشی را حد واسط تحجر و مرزشکنی می‎دانند(کما این‎که در دیدار اخیر خود با دانشجویان، تحجر و تجدد را دو روی یک سکه تصویر کردند). از طرف دیگر، ایشان با توجه به توطئه دشمنان دین‎گرایی که با تعریف بنیادگرایی، موج دین‎طلبی را مورد هجمه قرار می‎دهند، با تأکید بر وجود تفاوت‌ میان‌ تحجر و اصول‎گرایی (یا به تعبیر دشمنان خارجی، بنیادگرایی( افزودند:«اصول‎گرایی‌ به‌‎معنای‌ قبول‌ اصولی‌ مستدل‌ و منطقی‌ و پایبند بودن‌ به‌ آن‌ اصول‌ است‌، در حالی‎که‌ تحجر به‌‎معنای‌ حمایت‌ جاهلانه‌ از باور‎های غیرمستدل‌ می‌باشد. تحجر فقط در مسائل‌ دینی‌ وجود ندارد، بلکه‌ تحجر سیاسی‌ و جناحی‌ حتی‌ با ظاهر روشنفکری‌ نیز همانند تحجر دینی‌ دارای‌ خطرات‌ و آثار سوء فراوانی‌ است».‌

ضمیمه

    تاکید ۱۰۰باره.حضرت آقا(مدظله)                         کرسی آزاد فکری.حضرت آقا(مدظله)


موضوعات مرتبط: پرونده های موضوعی، نوا هاونماها
برچسب‌ها: آزاد فکری, کرسی ها, مطالبات رهبری
[ جمعه 10 شهریور1391 ] [ 12:9 ] [ دبیر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره کانون مهدویت تسنیم

سلام علی یس
تا زمانی که انسان توان شناخت امام را نداشته باشد ،سخن گفتن از ظهور او بی معناست .ظهور امام واقعه ای نیست که ناگهان روزی اتفاق افتد،بلکه امری است که هر روز در وجدان مومنان شیعی ،حاصل می شود....ظهور آینده ی امام مستلزم استحاله قلب انسانهاست واین ظهور تدریجی به ایمان پیروان و نفس وجود آنان بستگی دارد. مانیز معنای انتظار را نارضایاتی از وضع موجود و تلاش جهت بهبود اوضاع می دانیم واین بهانه ای شد تا بامدد رب منان در سال 1388در کانونی با نام متبرک "کانون مهدویت تسنیم"با هدف اعتلای اسلام و تلاش در جهت تعجیل فرج گرد هم آمدیم ، نام کانون راباالهام از آیه 27 سوره ی مطففین(ومزاجه من تسنیم عینا یشرب بها المقربون) " تسنیم "برگزیدیم تابکوشیم مصداقی از معنای آن و همچون آن چشمه ی جوشان باشیم . سعی بر این بودکه مهارتهای مختلفی برای منتظران آن حضرت تبین و تفسیر شود .کانون فرصتی ست برای اعلام حضور هر منتظری که خواهان به سرآمدن این انتظار است تا به هر نحوی که می تواند در جهت تحقق اهداف انتظار بکوشد.
وبه انتظارتو دیگر ننشستیم ،یا علی گفتیم و به امید آمدنتان ایستادیم،باشد که قبول درگاهتان افتد .
خبرنامه تسنیم

لطفاایمیلتان را وارد کنید:

Support by Ktasnim

Online
Online Users
User